Betekenis collageen peptide simpel uitgelegd

Collageen peptide, collageen peptiden of collageen peptides. Wat is collageen peptide eigenlijk? Het klinkt ingewikkeld maar is dat stiekem helemaal niet. Collageen peptide is niets anders dan gehydrolyseerd collageen. Gehydrolyseerd collageen is collageen wat is afgebroken in verschillende aminozuren wat het makkelijker maakt voor ons lichaam om het op te nemen.

Collageen supplementen

Het feit dat gehydrolyseerd collageen of collageen peptide makkelijker opneembaar zijn is de reden dat het merendeel van de collageen supplementen dit type collageen bevat. Ben jij op zoek naar een collageen supplement? Dan is dit absoluut iets waar je op wil letten.

Wat is collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en zorgt voor de structuur en stevigheid van onze botten, spieren, gewrichten en pezen. Ook zorgt het voor de elasticiteit en stevigheid van onze huid, haar en nagels. Wist jij bijvoorbeeld dat onze huid voor 80% uit collageen bestaat? Een van de redenen dat we meer rimpels krijgen naarmate we ouder worden is door de afname van de natuurlijke productie van collageen vanaf ons 25e levensjaar. Deze afname van collageen is ook de reden dat we meer last hebben van stijve spieren en gewrichten.

Typen collageen

Er zijn verschillende typen collageen, waaronder type 1, 2 en 3. Collageen type 1 is het meest voorkomende type collageen in ons lichaam en komt onder andere voor in onze huid, tanden, botten en peze. Type 2 collageen is van belang voor het behoud van gezonde gewrichten en bindweefsel. Type 3 bevindt zich in en om onze bloedvaten, spieren en organen.

Collageen peptide in supplementen

Collageen peptide in supplementen beloven een drietal belangrijke voordelen. Namelijk: het verminderen van de afbraak van het huidige collageen, het stimuleren van de natuurlijke productie van collageen en het op peil houden van de collageen levels doordat dit bijgeslikt wordt.

Werken collageen peptiden?

Op basis van gebruikerservaringen van een diversiteit aan collageen supplementen, van poeders tot pillen, van crèmes tot bruistabletten lijkt het erop dat het werkt. Klanten van deze producten geven aan anti-aging voordelen te zien, met name een vermindering van rimpels. Ook geven zijn aan minder last te hebben van ouderdomskwalen als pijn in spieren en gewrichten. Gelukkig wordt er ook steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van collageen supplementen waardoor we hopelijk op niet al te lange termijn met goedkeuring van De Keuringsraad kunnen claimen dat het werkt.